2014. nov. 17.

#454. elszomorító

Nos, ilyen is ritkán volt, hogy ennyire elgondolkodtató egy napom lett volna. Persze, az utóbbi időkben sokszor kellene sok mindenen gondolkodnom, de azoknak a dolgoknak csak önmagamhoz van köze. Viszont ezek, a mai napon kapott információk egy másik dolgot képviselnek, embereket, milliónyi embert. Hihetetlen, hogy ennyire eltorzult egy világban kell élnünk; ahol akármikor történhet veled akármi, (és most felsorolhatnék ide milliónyi pozitív dolgot, de ez most nem az a bejegyzés...) akármi, ami örökre megváltoztatja az életed, egyik pillanatról a másikra veszíthetsz el családtagot, barátot, szerelmet és még sorolhatnám... még a kisállatod elvesztése is nagy tragédia, ha eléggé szereted. És akkor ott van az a másik dolog, amikor teljesen mindegy, hogy hol vagy, nem mondhatod el sehol sem azt, hogy otthon vagy, mert az otthonodból is kinéznek valamilyen szinten, az otthonodból, ahol születtél, ahol laksz és még onnan is ahol élsz.  Soha nem gondoltam még bele ebbe ilyen mélyen, és ez nagy százalékban üti a történelmi dolgokat, a múltbéli tetteket, egyik ország a másik országnak stb... Vajon milyen nap mint nap úgy élni, hogy két ország között jársz át, és mindkettőből kinéznek a másik miatt..? Hogy egyikre sem mered azt mondani, hogy az otthonod...?! 
Az élet kemény, ebben biztos vagyok, és örülök, hogy egyik miatt sem kell (jelenleg) aggódnom, de akkor is, ez annyira rossz dolog, annyira rossz érzéseket keltett bennem. 
S komolyan, akármelyik pillanatban elveszítheted a szerettedet, akármelyikben, ön vagy más hibája által. Ez annyira elszomorító, és félelmet keltő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése