2011. ápr. 12.

#száznegyvenkettő _ Álomháború

Hát megnéztem a filmet, mert már az Adri is mondta, hogy látta, és hogy nagyon tetszik neki, úgyhogy nem bírtam tovább. Nagyon jó. Főleg a benne szereplő idézetek. Sajnos nem találtam meg a magyar idézeteket, ezért kénytelen voltam kiírni, de nem baj :) Megérte. Bár nagyobb részét csak átpörgettem, de jó volt az így is. A harcolós rész nem tetszett annyira. 

idézetek:

"Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk épp milyen alakot ölt. Egyszer egy vénemberét, másszor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat; erősebb ő bármelyik sárkánynál... mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem, hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett."

"És mi ennek ellenére sem hiszünk az angyalban. Meggyőzzük magunkat, hogy nem létezik. Ám mégis megjelenik, a legváratlanabb helyen, a legváratlanabb időben. Bármilyen alakba szólhat hozzánk... ha kell túl üvölti a démonokat is. Felráz minket, új küzdelemre sarkall."

"És végül, az utolsó kérdés. Ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt? Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrületbe? Ki ostoroz, és adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mindezt velünk? Ki segít, hogy életünkkel tisztelegjünk a szeretet előtt? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg? Ki tanít meg rá, hogy mi a valódi, s mi a nevetséges valóság? Ki dönti el miért élünk, és miért halunk meg? Ki láncol le minket, és ki őrzi szabadságunk kulcsát? 
Mi magunk. Megvan minden fegyvered a harchoz, hát küzdj."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése